Naiset

Tässä työn ohessa sattui silmään tuollainen artikkeli, niin pitää ihan muutama minuutti kuluttaa työaikaa bloggaukseen. VTT:n uudessa Impulssilehdessä on juttua Sari Baldaufista, naisesta, joka oli Nokialla verkkotoiminnasta vastaava johtaja. Bisneslehdet ympäri maailman luokittelivat hänet yhdeksi vaikutusvaltaisimmista naisjohtajista.

Tämän halusin kertoa siksi, koska kuulen usein tarinoita naisten huonosta kohtelusta yritysmaailmassa Suomessa. En väitä, etteikö niin olisi, vaan mm. tämän esimerkin avulla haluan väittää, että Suomessa kuitenkin ollaan muita maita edellä tai ainakin samassa tasossa naisen aseman edistämisessä. Ja nyt kun ollaan hyvässä vaiheessa, niin ei mitään invaliideja ehdotuksia naiskiintiöistä kiitos!

Sarin mielipide kiintiöistä:

En kannata kiintiöitä. Järkevä yritysjohto ja omistajat hakevat muutenkin monipuolista osaamista, päteviä miehiä ja naisia hallituksiinsa. Sukupuoli ei ole se kriittinen tekijä, vaan johdossa pitää olla monenlaista osaamista, eri-ikäisiä, eritaustaisia ihmisiä. Uskon, että silloin syntyy parempia päätöksiä.

Sari Baldauf ei varmaan saanut yhtä paljon palkkaa kuin vastaava miesjohtaja, mutta varmasti aivan tarpeeksi kuitenkin. :)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.