Sekalaista

Tietääkö kukaan lähdettä sille väitteelle, joka ainakin meillä jollain kurssilla (ehdotettu on johdatus tietojen käsittelyyn -kurssia ja algoritmien suunnittelua, käpistelyn prujusta en sitä ainakaan löytäny), että tietokone ei voi oppia koodaamaan itseään. Tai siis ei pysty koodaamaan automaattisesti. Että ohjelmistotuotantoa ei voida automatisoida. Minusta kun joku aika vahva lause tuota vastaan on ollut jollain luennolla, prujussa tai jossain, mutta kun en millään löydä. Tarvitsisin sen lähteen.

Irc-galleriassa on ilmeisesti yritetty jotain kopiosuojausta laatia noille kuville. Tällä hetkellä Firefox ja Opera 8.54 ei voi tallentaa galleriasta kuvia käyttäjän kiintolevylle. IE ja Opera 9 suoriutuvat tehtävästä moitteetta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “Sekalaista”

 1. Lauri avatar

  En tiiä tuosta, mutta kyseessähän ei liene kuitenkaan aivan Von Neumannin kone, joka tekee vain kopioita itsestään jotka taas tekevät kopioita itsestään jne. Sellainen olisikin aika peli.

 2. Aapo Laitinen avatar

  ”Kopiosuojaus” on se perinteinen eli kuvan päälle on asetettu CSS:ällä (tässä tapauksessa CSS:ällä ja JavaScriptilla) läpinäkyvä elementti (tässä tapauksessa linkki). Firefoxilla ja Operalla yritys käyttää kontekstivalikkoa tai tehdä veto ja pudotus tökkää siihen että kuva ei ole tuon läpinäkyvän elementin lapsi.

  Kiertäminen onnistuu esimerkiksi kääntämällä JavaScript pois päältä tai käyttämällä View Page Info -toimintoa.

 3. Jasmo avatar

  Operalla kierto onnistuu kätevimmin melkeinpä siten, että halutessaan tallentaa kuvan painaa SHIFT+G, joka ottaa käyttöön User-moden, tallentaa kuvan ja painaa uudelleen SHIFT+G, jolloin kaikki näyttää taas kauniilta.

  Ihan jännä yritys silti, en ole koskaan ennen nähnyt moista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.