Kategoriat
Yleistä

Lintuinfluenssa

Lintuinfluenssaan on kuollut jotain 10 ihmistä. Silti televisiossa puhutaan ko. influenssasta sanoilla pandemia, uhka jne. Malariaan kuolee päivittäin 3000 ihmistä.

Halusin vain tuoda mittasuhteet tuohon kauhisteluun.

Yksi vastaus aiheeseen “Lintuinfluenssa”

Uhkaa ei aiheuta nykyinen lintuinfluenssavirus vaan mutaation tai ”risteymän” mahdollisuus. Esimerkiksi jos henkilö saa kehoonsa sekä influenssaviruksen että lintuinfluenssaviruksen, voi näiden geneettisen materiaalin yhdistyminen tuottaa pandemiaviruksen joka alkaa levitä kulovalkean tavoin.

Mikäli pahin tapahtuu, realistinen arvio kuolonuhreista länsimaissa on 1%-5% väestöstä. Sillä että lintuinfluenssaan on sairastunut hyvin vähän ihmisiä ei ole tekemistä tämän uhkakuvan kanssa.

Sen sijaan se mikä tiedotusvälineissä usein unohtuu on että nykyinen lintuinfluenssaepidemia ei ekslusiivisesti aiheuta pandemian uhkaa vaan ”vain” lisää sitä jonkin verran. Henkilöiden jotka eivät olleet huolissaan influenssaepidemiasta pari vuotta sitten ei kannata olla huolissaan siitä tänäkään vuonna. Viranomaisohjeita kannattanee noudattaa, samasta syystä kuin kannattaa katsoa molempiin suuntiin katua ylittäessään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.