Järkyttäminen

Sukupolvien välinen kuilu tuli taas esiin. Puhun tietysti Euroviisuista.

Luin Iltasanomista juttua, jossa kerrottiin muutaman päivän takaisesta kaikkien aikojen euroviisu äänestyksestä. Lordi voitti. Katri Helena näytti esimerkkiä ja kannusti Lordia. Mutta jopa lehteenkin oli saatu jotain hapannaamoja, joita moisen rienauksen voitto ärsytti. Nämä nykyajan teinit tekstiviesteineen.. he aloittavat.

Itse pidän muutoksesta. Siitä, että asiat muuttuvat ja vanhoja kuluneita juttuja uudistetaan. Ajatelkaapa Euroviisuja. Jotkut ovat ilmeisesti edelleen sitä mieltä, että se on korkeakulttuurinen laulukilpailu. Heh heh. Onhan se. Todella korkeaa kulttuuria.

Juuri tällaista Lordia haluankin sinne. Vähän ravistelemaan niitä homehtuneita ukkoja ja akkoja, jotka katsovat maailmaa 40-luvun silmin ja eivät suostu näkemystään päivittämään. Kun olisivat opetelleet käyttämään tekstiviestejä, niin olisivat voineet itsekin äänestää.

Jotenkin tällainen nuorten vaikuttaminen aiheuttaa inhoreaktion keski-ikäisissä ja sitä vanhemmissa henkilöissä. Ja kulttuuriministerissä.

Tunnen useita pappa- tai mummoikään päässeitä vanhempia ihmisiä, jotka ovat kuitenkin tässä maailmassa vielä mukana. Heitä kiinnostaa tapahtumat, he keskustelevat nuorten (alle 40v) kanssa ja tuovat kokemuksiaan hauskasti esiin, eivätkä saarnaa.

Jos iäkäs henkilö (yritän käyttää korrekteja ilmaisuja) kunnioittaa minua ja mielipiteitäni, minäkin kunnioitan häntä. En näe tarvetta ikävien ihmisten kunnioittamiseen vain sen vuoksi, että he ovat minua vanhempia. Ristiinnaulitkaa minut.

Toivottavasti Lordi rokkaa euroviisuissa, saattaa olla että tämän kohun vuoksi joutuu itsekin katsomaan ko. kemut. Ei sitä kyllä selvinpäin katso, mutta se kai nyt ei ole teekkarille mikään ongelma :)


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Järkyttäminen”

  1. Tekosyy avatar

    Asiaa puhut! Katsotaan kuinka Lordin käy. Minä veikkaan hyvää sijoitusta.

  2. Jouko avatar
    Jouko

    tulee vähän myöhässä tää kommentti, mut mä oon ihan samoilla linjoilla. en vaan ole osannut perustella kantaani noin hienotunteisesti, pitänee näyttää mutsille tämä juttu. miks toisten musiikkimaku on huonompaa ku toisten? ihan ku niistä vois ees väitellä. oli kyllä luojan lykky et lordi voitti! :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.