Vauvan saamisen statistiikka

Oletteko koskaan olleet siinä hössötyksessä, kun jotkut tulevat ensimmäisen lapsensa kanssa isoäitien ja -isien luokse? Minä olin joulukuussa. Luulisi, että lapsen saannissa ollaan tyytyväisiä siitä, että lapsi on terve potra tyttö tai poika. Mutta väärässähän sitä on.

Vauvoille on vaikka mitä asteikkoja, joita vertaillaan sitten muiden synnyttäjien kanssa. Minun vauvani oli [jollain] asteikolla arvossa 7. Minunpa oli 8! Jo tässä vaiheessa toiset lapset ovat parempia kuin toiset..

Lisäksi ihmettelin, että onko synnytyksessä joku ottamassa sekuntikellolla erilaisten tapahtumien aikoja. Synnyttäjä ja aviomies muistavat supistuksen välit sekunnin tarkkuudella ja niistä keskustellaan asiantuntevaan sävyyn appivanhempien kanssa. Kilot ovat tärkeitä. Herra paratkoon, kunpa yhteiskunnassa oltaisiin myöhemmälläkin iällä sitä mieltä, että mitä enemmän kiloja, sitä parempi tyyppi. Tai no. Onneksi ei olla. Mutta vauvoille kilot ovat tärkeitä. Vauva ei koskaan paina neljä ja puoli kiloa, vaan 4549g.

Itse seurasin tapahtumaa sivusta ällistyneenä. Kuinka epämiellyttävän tarkkaan kaikki pitikään kuvailla.

Kaunis ilma tänään ja mitenkäs, olikos sulla niitä komplikaatioita?


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Vauvan saamisen statistiikka”

  1. haq avatar
    haq

    Haha, Samsonite-Jasmo yllättää taas. Hyvää matskua, jatka samaan malliin ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.