Kategoriat
Yleistä

Verenluovutus

Välillä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelulla on julkisia tiedotteita esimerkiksi radioissa, että nyt on veri vähissä. Se varmasti toimii jollain tavalla.

Verta käydään kai luovuttamassa ihan riittävästi, nytkin tilanne on veren osalta hyvä. Mutta miksi veren luovuttaminen pitää tapahtua aina jossain tietyssä paikassa? Miksei enemmän käydä kouluilla, esimerkiksi yliopistoilla? Kelpo luovuttajia on varmaan suunnilleen yhtä paljon kuin varusmiehissäkin. En minä esimerkiksi viitsi lähteä bussilla kaupunkiin ja takaisin luovuttamaan verta niin kauan, kun kyseessä ei ole hätätila.

Toinen idea, jolla innokkuutta luovuttamiseen voitaisiin lisätä, olisi TOP-listat. Kaikki tietävät Pelastusarmeijan Joulupadan. Netissä lahjoittaminen kasvoi huomattavasti, kun top-listat otettiin käyttöön. Miksei samaa voisi hyödyntää veren luovuttamisessakin. Kaveriporukat, yritykset ja muut yhteisöt voisivat kilpailla hyvän asian tiimoilla. Yksinkertaiseen webbikikkareeseen laitettaisiin vielä haastetoiminto, niin sillä selvä.

Ei se olisi vaikea tehdä. Se ei hidastaisi itse luovutusta lainkaan. Se toisi luovuttajalle myös päämäärän: parantaa sijoitustaan Suomen (tai jonkun kunnan) rankingissa. Siitä vaan sitten web-kikkare, joka näyttää montako litraa verta joku henkilö on luovuttanut. Nämä laitetaan blogeihin. Ja taas bloggaajat voivat elvistellä yhdellä asialla lisää.

3 vastausta aiheeseen “Verenluovutus”

Ihan hyvä idea, mutta montako pätijää kuolisi kun ne luovuttaisi liikaa verta :)

Nyt jo valmiina on mekanismit siihen, että ihmiset eivät luovuta liikaa.. Onko se lyhin sallittu luovutusväli 3kk vai 6kk.

Eihän peleissäkään kukaan huijaa, kun on valmiit systeemit sitä estämään. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.