Kategoriat
Yleistä

Fysiikkakortit

Tuleeko pelikoneisiin yksi kortti lisää tulevaisuudessa? AGEIAn fysiikkakortti tarjoaisi jo tällä hetkellä hieman lisää potkua peleihin, jotka sitä tukevat. Tuota pitäisi päästä itse kokeilemaan.

Toisaalta samaan aikaan tietokoneisiin tulee monta prosessoria, joista peli hyödyntää tehokkaasti vain toista. Voisiko toisella jatkossa laskeakin fysiikkaa, jolloin erillistä korttia ei tarvittaisi? Mistään ei tosin ilmene, että millainen prosessori tuossa AGEIAn kortissa on, että onko siinä joku erikoinen vektoriprosessori tai vastaava. Mielenkiintoinen juttu silti.

Joko tietokonelehdet ovat testanneet korttia käytännössä?

3 vastausta aiheeseen “Fysiikkakortit”

Ensinnäkin tuo on tehokkaampi kun esim tietokoneen prosessori tuossa fysiikkalaskennassa. Toiseksi myös näyttisvalmistajat on suunnitellut tuollasia fysiikkalaskinjuttuja kortteihinsa. Ja mitä tuleekaan tulevaisuudessa AMD:n DRC apuprosessorista. Nykyään liian kalliita ”kenellekään”, mutta ehkäpä erikoistuneet kortit/prosessorit/cell-yksiköt alkavat yleistymään.

Huonoja puolia tuossa kortissa on jo suht korkea hinta ja se, että tuon ollessa käytössä pitää olla myöskin SLI- tai Crossfire kokoonpano. Muuten näytönohjain ei yksinkertaisesti ehdi piirtämään kaikkea mitä tuo fysiikkakortti pukkaa ulos ja fps huononeee. Melko kallista.

Niin – mutta johonkinhan se uusien näytönohjainten teho on saatava kulutettua. Lisäksi, jos ajatellaan että tuosta tulisi ihan breikkaava tuote, tuo tuosta varmaan kehittyy – tosin luulisi että tiukempi integrointi näytönohjaimeen toisi etuja.

Eipä tuohon uskalla lähteä mitään ennustelemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.