Fysiikkakortit

Tuleeko pelikoneisiin yksi kortti lisää tulevaisuudessa? AGEIAn fysiikkakortti tarjoaisi jo tällä hetkellä hieman lisää potkua peleihin, jotka sitä tukevat. Tuota pitäisi päästä itse kokeilemaan.

Toisaalta samaan aikaan tietokoneisiin tulee monta prosessoria, joista peli hyödyntää tehokkaasti vain toista. Voisiko toisella jatkossa laskeakin fysiikkaa, jolloin erillistä korttia ei tarvittaisi? Mistään ei tosin ilmene, että millainen prosessori tuossa AGEIAn kortissa on, että onko siinä joku erikoinen vektoriprosessori tai vastaava. Mielenkiintoinen juttu silti.

Joko tietokonelehdet ovat testanneet korttia käytännössä?


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “Fysiikkakortit”

 1. Kossu avatar
  Kossu

  Ensinnäkin tuo on tehokkaampi kun esim tietokoneen prosessori tuossa fysiikkalaskennassa. Toiseksi myös näyttisvalmistajat on suunnitellut tuollasia fysiikkalaskinjuttuja kortteihinsa. Ja mitä tuleekaan tulevaisuudessa AMD:n DRC apuprosessorista. Nykyään liian kalliita ”kenellekään”, mutta ehkäpä erikoistuneet kortit/prosessorit/cell-yksiköt alkavat yleistymään.

  Huonoja puolia tuossa kortissa on jo suht korkea hinta ja se, että tuon ollessa käytössä pitää olla myöskin SLI- tai Crossfire kokoonpano. Muuten näytönohjain ei yksinkertaisesti ehdi piirtämään kaikkea mitä tuo fysiikkakortti pukkaa ulos ja fps huononeee. Melko kallista.

 2. Jasmo avatar

  Niin – mutta johonkinhan se uusien näytönohjainten teho on saatava kulutettua. Lisäksi, jos ajatellaan että tuosta tulisi ihan breikkaava tuote, tuo tuosta varmaan kehittyy – tosin luulisi että tiukempi integrointi näytönohjaimeen toisi etuja.

  Eipä tuohon uskalla lähteä mitään ennustelemaan.

 3. Bunny avatar
  Bunny

  Ei ollutkaan taas jumalainen kaikentyydytin;

  http://www.firingsquad.com/news/newsarticle.asp?searchid=10096

  ”Ongelma ei ole näytönohjaimessa, Ageia vaan liimaa lisäroskaa pintaan ja hidastaa peliä” ;)

  Ehkä tuo on ensimmäisen kokeilun kiroja, ajatuksena toki laite on herkullinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.