Openoffice Writer

Olen kirjotellut tässä kandityötäni pääosin OpenOfficella. Ongelmaksi on muodostunut se, että koululla OpenOfficea ei ole. No, olen tehnyt sitten täällä kotona.

Kun joutuu käyttämään enemmän ohjelmaa, niin edut ja heikkoudet löytyvät. OpenOfficella työskentely on tuskaa, jos ei käytä Stylistiä (suom. Tyylit ja muotoilut). Jotain tämän tapaista oli huomattu myös Soksilassa.

Puutteita tosiaan löytyy. Numerointi kirjoittaessa on jotenkin niin vaikeaa, etten osaa sitä millään Officella. Eli haluaisin niin, että laitan kaikkiin headereihin (tyyleihin) numeroinnin päälle, ja se osaisi automaattisesti numeroinnin. OpenOfficessa tällä hetkellä header 1 kyllä tekee numeroinnin ihan oikein mutta header 2 header 1:n sisällä tekee vaan omaa numerointiaan, eikä tajua olla riippuvainen header 1 numerosta.

Saan kyllä kierrettyä tuota käyttämällä ihan perinteistä numerointia ja olemalla kärsivällinen, mutta tuolla yllä olevalla tavalla sen pitäisi toimia.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Openoffice Writer”

 1. Jari avatar
  Jari

  Itsehän olen onnistunut numeroimaan pidemmätkin dokumentit melko sujuvasti seuraavalla tavalla:
  1) Valitse Tools | Outline Numbering.
  2) Outline Numbering -dialogista valitse Level 1-10.
  3) Number-kohdasta valitse haluttu numerointityyli.
  4) Säädä tarpeen mukaan muita vaihtoehtoja.
  5) Hyväksy OK-painikkeella.

  Nyt pitäisi numeroinnin toimia otsikkotasoilla 1-10. Näin ainakin allekirjoittaneella.

  Tyylien opetteluun kannattaa käyttää hetki aikaa, niin säästyy jatkossa monelta päänraapimiselta. Ja vaikka koululta ei OpenOffice.org:ia löydykään, niin ainahan tuon voi asentaa USB-tikulle ja ajaa sieltä. Portable Openoffice.org löytyy osoitteesta http://portableapps.com/apps/office/suites/portable_openoffice (purettuna vajaa 150 Mt).

 2. Jasmo avatar

  Kappas, toi tikkujuttu onki aika påp.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.