Google

Kun KinderStart.com haastoi Googlen oikeuteen, tuntui se tyhmältä. Jos hakutulokset jonkun yhtiön puolelta ovat huonontuneet, niin haastetaan Google oikeuteen. Taustalla on muitakin ajatusleikkejä.

Googlella on hyvin merkittävä markkinaosuus kaikista hakukoneilla tehtävistä hauista. Suomessa Google on erityisen suosittu ja Firefoxin ja Operan sisäänrakennetut hakupalkit eivät ainakaan vähennä käyttöä. Googlesta on tullut linkki kaikkeen informaatioon.

Kinderstartin sivulataukset laskivat 70%, kun se joutui huonommalle sijoitukselle Googlen hauissa. Sehän tarkoittaa sitä, että kohta ollaan siinä tilanteessa, jossa yritykset ovat todella riippuvaisia hyvästä sijoituksesta Googlessa tai ylipäätään hakukoneissa. Google voisi hakujättinä määrätä yritykset jotka menestyvät. Pelottava ajatus.

Toisaalta taas Googlen kilpailuvaltti on sen hakualgoritmit. Niitä ei voida vaatia julkisiksi. Kuka varmistaa, että Googlessa pelataan puhtain paperein?

PS. Luulisi muuten KinderStartin olevan kohta taas hakulistojen kärjessä, sen verran huomiota tilanne kuitenkin maailmanlaajuisesti on saanut.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.