Viikon vinkki

Kuulin eilen Kolilla verrattoman vinkin, jota en aio kokeilla, mutta jonka voin hyvinkin kertoa.

Erään tutun isoisä oli ollut sodassa ja sodan loputtua (ja sodan aikana) Suomessa oli käytetty alkoholilla laimennettua bensiiniä, vähän kuten nyt Ruotsissa E85 (15% bensaa, 85% alkoholia). No, sota oli ohi ja känni oli saatava.

Bensa oli/on kuitenkin melko edullista. Otettiin iso kanisteri ja täytettiin se sopivasti bensalla. Tämän jälkeen sekoitettiin kannuun vettä, joka sekoittuu alkoholin kanssa, ja painavampana painuu pohjalle. Eli muodostuu kaksi kerrosta (ovatko ne nyt sitten faaseja?), ylempi on polttoaine, alempana vesi-alkoholi seos. Nyt pohjakorkin kautta tai pillillä voidaan imeä tai laskea alkoholi polttoaineesta pois.

Huhun mukaan näin tehtiin. En tiedä tehdäänkö näin Ruotsissa. Mielenkiintoinen ajatus silti.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.