Mobiiliskype for real

Nyt Skypeä on jo testattu Nokian puhelimissa. Latenssit olivat kohtuullisen kovaa luokkaa, mutta muuten yhteys oli toimiva. Käyttäjä valitteli latensseista johtuvaa epämukavuutta, joka ilmeni myös 3G-verkoissa.

Eli tilanne ei olekaan ihan sama, mitä ennustin jokin aika sitten. Piirikytkentäinen GSM pysynee käytössä, ainakin kotimaan puheluissa. Mutta entä ulkomaat? Ulkomaille latenssitkin saattavat olla kovempia, mutta puhelut ilmaisia tai SkypeOutin kautta edullisia. Toiset varmasti valitsevat viipeet ja nauttivat ilmaisesta puheajasta.

Yllä oleva pätee vain, jos ulkomailla oleva on hankkinut sinne paikallisen puhelinliittymän. Roaming data maksaa niin paljon, että siihen verrattuna on halvempi jo vaikka tulla lentäen kylään.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.