Teknopuolue

Nykyisestä menosta suivaantunut Henri Aalto on päättänyt yrittää laittaa teknopuolueen pystyyn. Puolue ottaa vielä ensimmäisiä askeleitaan, eikä esimerkiksi nimeä ole vielä päätetty. Kiinnostava idea silti. Asetun varovaisesti kannattamaan syntyvää liikettä, tosin annan itselleni oikeuden vetäytyä, jos Suomen versiokin alkaa näyttämään piraattipuolueelta.

Korkeassa puussa on se tilanne, että suomalainen teknopuolue on voimissaan ja vaikuttaa. Mutta oikealla asialla Aalto on, kaikki eivät voi ajatella vain seuraavaa vuosineljännestä.

Spekulointi mahdollisesta kannatuksesta on tietenkin alkanut jo blogeissa. Järjestöllä olisi hyvät mahdollisuudet saada nuorien ääniä ja protestiääniä, mutta taas valtakunnallinen kannatus on mahdoton ajatus. Jos puolueessa ei ole ketään vanhaa poliitikkoa, jolla on valmiina suhteita ja yhteyksiä, on eteneminen alussa kovin verkkaista. Lisäksi pienellä puolueella ei ole jokaiseen vaalipiiriin ehdokasta, jolloin puolueen kokonaisäänimäärä pysyy pienenä. Mutta yhden voisi saadakin läpi.

Yksi ei voi vaikuttaa paljoa, vaikka miten ärisisi ja olisi vihainen, kuten Tony Halme. Mutta onhan se alku. Uutta verta puolustamaan sähköisiä oikeuksiamme, JJ. Kasvi on aika kulunut naama jo niissä piireissä.

Mielenkiintoinen asetelma silti. Pitää seurata tilannetta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.