Mainokset

Voisinhan taas kertoa, että kävimme Kolilla, oltiin Baronilla ja kivaa oli. Tämä kaikki on ehkä aika kuultua jo ja arvelin jättää sen kertomatta.

Sen sijaan voisin sanoa sanan tai kaksi Googlen mainosbannereista. Hyvä tapa saada Google indeksoimaan omaa sivuaan säännöllisesti, on mainosten käyttö. Koska Googlen pitää tietää mitä sivut sisältävät, jotta relevantti mainonta toimii, käy hakubotti vähintään kerran päivässä katsomassa, mitä sivuille kuuluu.

Ilmeisesti mainokset eivät myöskään ole kovin häiritseviä. Kukaan ei ole valittanut minulle mainoksista. Ei vaikka aluksi niiden sijoittelu oli hieman agressiivisempaa.

Ideana minulla ei ollut niinkään tienata rahaa mainoksilla, vaan kun Google Analyticsiin liityin, niin siellä mainostettiin, että käytä myös Adsenseä. No minäpä kokeilin. Ilmeisesti nämä mainokset ovat ihan sopivia, kun eivät ole tosiaan suuria tunteita herättäneet. Sen huomaa myös klikkausmääristä :)

Enää kyse ei ole mistään kokeilusta. Nyt kyse on siitä, että jos joku lukija on sitä mieltä, että blogi on hauska, tai informatiivinen, hän voi klikata mainosta ja sillä tavoin tukea blogia. Mitenkään noiden klikkausten varassa blogini ei kuitenkaan ole. Kuten jo sanottu, lukijalle tarjotaan mahdollisuus palkita minua tuolla tavoin. Sanavalinnat ehkä hieman ontuvat, mutta en jaksa jäädä hiomaan.

Onhan tietysti mahdollista, että sisällön takia sivuille eksynyt löytää mielenkiintoisen mainoksen ja hänelle on siitä etua. Toivottavasti.

Huomenna on jo jouluaatto. Hämäävää.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Mainokset”

  1. Juha-Mikko avatar

    Huomasin nuo mainokset, eivätkä ne häritse. Niin kauan kuin ei tule popup/undereja ja mainokset ei vilku, niin ne ei häritse. Tai sanotaanko, että sivustoilla joilla niitä tulee, tulee harvemmin vierailtua.

    Nyt sivuilla pyörii kaksi mainosta: Create your free blog now (minulla on jo) ja Abetonin kivikauppa auki (miksi ihmeessä ostaisin kiviä). Eli relevanttiudesta ei voi puhua. Tai sitten olen missannut sun puutarhatonttuaiheiset juttusi kokonaan :)

  2. Juha-Mikko avatar

    Jatkaakseni vielä Googlen mainoksista: Tottakai Google haluaa, että heidän järjestelmässään olevat mainokset ovat mahdollisimman monella sivulla; Nimittäin Google tekee suurimman rahansa mainostuloilla. Heiltä olisi vallan hölmöä olla kehottamatta ihmisiä laittamasta mainoksia sivuilleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.