Vaalischeissee

Katselin taas kerran presidentinvaaliväittelyä. Aika masentavaa oli taas, kovin ympäripyöreätä. Tosin joku voisikin kysyä, kuinka moneen käsiteltyyn asiaan presidentti voi todellisuudessa vaikuttaa. Erityishuomio varusmiehille, joilla alkaa ilmeisesti (osalla) TJ olemaan jo aika vähän, kun kilvan tunnustivat olevansa jäätäviä miehiä.

Paljon puhetta EU:n turvallisuustakuista. Jos kuviteltaisiin, että tulisi tilanne, jossa jokin EU-maa joutuisi ulkopuolisen uhan alle, ei EU nykyisellä päätöksentekokyvyllään saisi päätettyä yhteisestä avun lähtettämisestä ainakaan kuukauteen. Ei, jos siellä ei olisi Sony BMG:n lobbareita kertomassa, että avun lähettäminen on jee. Ja että tulkaa meille bileisiin, meillä on ihania miehiä.

Presidenteiltä kysyttiin suurinta Suomea ehkä koskettavaa uhkaa. Tuli aseellisesta konfliktista aina tsunamiin asti juttuja. Ehkä jos Suomea ajatellaan kokonaisuutena, nuo ajatukset ovat hyvinkin totta. Mutta entä jos ajatellaan yksittäistä kansalaista. Mitkä ovat yksittäisen kansalaisen pahimmat uhkat?

Oikeudettomuus. Vapauden puute. Kyylääminen. Terrorismin vastaisen sodan nimissä kansalaisten oikeudet voidaan missä tahansa maassa rutata ja tunkea ko. kansalaisen peräsuoleen. Presidentti Bush kehaisi vielä, että valtuuttaa kyllä jatkossakin (laittomat) puhelinkuuntelut, jos niillä saadaan terroristeja kiinni. Lait ovat tehdyt rikottaviksi.

Rahalla voidaan ostaa kenen tahansa oikeudet. EU:n päätöksentekoon vaikutetaan rahalla suoraan ja jokainen viimeaikoina tehty päätös on ollut turvallisuuden nimissä kansalaisten yksityisyyttä rajoittava. EU:n kykenemättömyys kunnollisiin päätöksiin, eikä hikisiin ja väkinäisiin ja ennen kaikkea huonoihin päätöksiin, on nähty ja asiaan ei tunnu tulevan muutosta. Pitäisikö EU-päätöksenteko olla läpinäkyvää? Sitä se ei ainakaan ole.

Kuulostaako sanat Bushin administraatio niin paljon hienommalta kuin Bushin hallinto, että sitä kannattaa käyttää säännöllisesti?

Olin tähän saakka aika varma, että äänestän Sauli Niinistöä, mutta nykyään en ole kyllä. Äänestän häntä varmaan, koska en voi antaa Haloselle miinusääntä ja en aio äänestää Vanhasta, koska hän on absolutisti. Kunnioita päätöstä ja blaa blaa, mutta jos ruokaviiniä ei voi juoda tai 0.7% siideriä, niin siinäpä oiva presidentti. Voi huippukokouksissa tuoda oman muumimukin ja muumilimpparia. Uskottavuus huipussaan!


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “Vaalischeissee”

 1. Juha-Mikko avatar

  No presidentti ei päätä Suomen alkoholilainsäädännöstä. Ajattelin itse äänestää ensimmäisellä kierroksella erästä noista pienemmistä ehdokkaista, koska nuo kolme ”kansan suosikkia” ei kukaan oikein miellytä, joten on sama kuka niistä pääsee jatkoon.

 2. Esa avatar

  Hyvää joulua! Pihinä äpäränä säästän tekstarin ja korttien hinnat tätä kautta lähetettyinä toivotuksina. Muahah!

  Ettei mene ihan OT:si niin kirjotetaan nyt jotain hämäriä(, tämän hetkisiä=) ) mielipiteitä.

  Olen samaa mieltä tuosta EU turvallisuustakuu jutusta. Koko unioni tuntuu jo rakoilevan muutenkin eikä ole minkäänlaista me-henkeä, niin näinköhän vaikka ranskalaiset tulisivat tänne taistelemaan? Tai vice versa. Meinasin kirjottaa jo perusteluksi talvisodan tilanteen mutta se on niin kulunut että se on jo WANHA. Mutta no, kai se sitten on niin että sotilas nousee vaikka perse edellä palmuun jos käsketään.
  Toivottavasti ei koskaan tarvitse nähdä mitä oikeasti tapahtuisi.

  Meinasin myös että avaudun Berlusconista mutta Pyhä talousrikos sentään, Batman, en nyt jaksa.

  Bushistakaan ei jaksa edes kirjottaa. Nauratti ja itketti vaan se sen ”Emme vetäydy Irakista ennen kuin olemme voittaneet” lausahdus. Christ.
  Usan kongressi näköjään antoi eilen lisäaikaa tuolle terrorismilaille. Ja Nykissä näköjään nykii (hohoh) liikenne.

  Administraatio kuullostaa siltä että yritetään olla liian pro. :D Ja se on finglishiä. Hyi hyi.

  Itselleni on sama ryyppääkö tuleva presidentti vähän vai ei ollenkaan, kuhan ei ryyppää koko aikaa. Toisaalta niin saisi ehkä hupia ja säpinää ulkopolitiikkaan. =)

  Hyvä ja hieno blogi kyllä tämä. Tulin kanssa Googlen kautta tänne.

  Oletko Joensuussa pitkään?
  Tule/tulkaa käymään jos liikut(te) keskustassa.

  -esa

 3. Jasmo avatar

  Pitääpä tulla pistäytyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.