Google knows

Ajattele, kuinka paljon Google tietää sinusta. Se tietää uskomattoman paljon.

Ajattelen omalle kohdalle. Olen rekisteröitynyt googleen, minulla on tili sekä adsensessä että analyticsissä. Tämän lisäksi rekisteröinnin yhteydessä Google oppii hauistani jotain ja voin seurata hakuhistoriaani Googlen palvelusta. Mielenkiintoista.

Google tietää tähän mennessä: Minun ajatukseni, jotka olen julkaissut. Googlebot indeksoi päivittäin blogini pitääkseen mm. mainonnan relevanttina. Google tietää mitä sivuja itse seuraan, sillä olen linkittänyt niihin. Google tietää myös, ketkä seuraavat minun tekemisiäni ainakin siltä osin, että kuka linkittää minuun.

Tämän lisäksi Google tietää, kuinka moni ihminen lukee päivittäin blogiani. Se tietää mistä päin maailmaa nämä ihmiset tulevat. Se tietää, onko käynnit säännöllisiä, kiinnostavatko mainokset käyttäjää ja kuinka kauan käyttäjä viipyy blogissani. Google tietää mitä ohjelmistoja ihmiset käyttävät. Kuinka isot selainikkunat heillä on.

Googlen ja Arcive.orgin yhteistyöllä löytyvät kaikki versiot sivuista, joita olen tehnyt, myöskin ne vanhemmat, joiden osoitetta en itse enää muista. Olen lähettänyt sähköpostia gmailiin, joten Google tietää sähköpostiosoitteeni, käyttämäni sähköpostiohjelman ja äidinkieleni. Kuten se myös tietää aiheen, josta mailia olen lähettänyt. Ja tietää myös vastaanottajan.

Google tietää mitä haen. Hakuhistoria säilyy ikuisuuden. Google tietää, mitä tuloksia olen klikannut, eli se tietää, mitä sivuja olen lukenut. Google tietää oikean nimeni, puhelinnumeroni, osoitteeni, sillä adsenseen rekisteröitymisessä ne täytyi luovuttaa. Google luultavasti saa joskus tietää pankkitilini numeron, jos adsense koskaan tuottaa sataa dollaria.

Googlella on kuvahaku. Se tietää miltä näytän ja millaisia kuvia olen esimerkiksi irkissä pastennut. Kumma kyllä, irc-gallerian kuvia ei googlen kuvahausta löydy. Miksiköhän? Google tietää mitä olen kirjoittanut nyysseihin.

Jos vaikuttaisin Atlantin toisella puolella, Google tietäisi myös ostotottumukseni Frooglen avulla.

Ja sitten ihmiset ovat huolissaan siitä, mitä tietoja Microsoft saattaa saada kerättyä Windowseillaan. Miettikääpä vielä kerran.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Google knows”

  1. Lauri avatar

    Googlen kuvahausta tulee kieltämättä ihan mielenkiintoisia tuloksia… :)

  2. Jasmo avatar

    Ai sullakin oli safe search pois päältä :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.