Freenet

Tänään oli vähän liian paljon aikaa vissiin minulla. Joka tapauksessa, päädyin jossain vaiheessa freenetin sivuille. Latasin ja käynnistin freenet noden. Sen lisäksi asensin Frostin, joka on tiedostojenjako / news ohjelma Freenetille. Okei, kokeilin vähän. Mitään waretusmekkaa tuosta ei kukaan saa, data liikkuu hitaasti.

Mutta ihmisten käytös keskusteluissa on melko outoa, kun kaikki luottavat siihen, että ovat anonyymejä. Ensimmäistä kertaa elämässäni, vaikka olen Internetiä käyttänyt kohta kymmenen vuotta, kohtasin linkin joka olisi (kontekstista päätellen) johtanut lapsipornoon. Pedofiilien esiin tuominen ensimmäisenä on kyllä aika virhe. Nimittäin keskusteluissa kysytään apuja myös siihen, kuinka salata freenetin käyttö kokonaan, kysyjä asuu maassa, jossa sananvapautta rajoitetaan. Lyhyellä muutaman tunnin tutustumisella on vastaani kävellyt yllättävän vähän vastenmielistä materiaalia. Joku suunnittelee tappavansa presidentti Bushin. Muut kannustavat.

Käyttäjiä tuntuisi kuitenkin olevan verrattain vähän. Luulisin että puhumme luokkaa tuhansia?


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Freenet”

  1. lassi avatar
    lassi

    Kokeilin tuosta joskus mutta en viitsinyt kauaa koska oli sietämättömän hidas. Jouluna tulossa ilmeisesti uusi versio ,jonka pitäisi nopeuden ja muunkin suhteen ohjata asiaa parempaan suuntaan. Katsotaan sitten uudestaan.

  2. Jasmo avatar

    Joo ei tämä mitenkään erityisen nopea kyllä ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.