Valitusta

Nyt meni minulla rajan yli. Jos ei kiinnosta lukea napinaa paskoista ohjelmistoista sävytettyinä voimasanoin, niin kannattaa tulla huomenna uudelleen.

Yritin asentaa Battlefield 2 1.12 pätsiä. Sepä ei olekaan niin helposti toteutettu, nimittäin kyseinen pätsi kun vaatii 3 gigaa käyttöjärjestelmälevyltä tyhjää tilaa. Niin. Käyttöjärjestelmälevyltä. Itse patch-tiedosto sijaitsee asemalla E ja BF2 asemalla H. Lisäksi %temp% ja %tmp% osoittaa swappi/temp asemalle M jossa on kyllä tilaa. Mutta silti. Battlefield haluaa purkaa jotain asemalle C, jossa minulla on käyttöjärjestelmä. Voihan paska.

Olen pitänyt C-asemaani verrattain puhtaana, jotta sen saa hyvin defragattua jolloin kone käynnistyy ja toimii nopeammin. Poistamalla IE:stä cachet ja unistalloimalla Adobe Acrobatin ja tekemällä muutamia muita puhdistustoimenpiteitä, levytilaa vapautui siten että yhteensä vapaana oli 2.57Gt. No tämähän ei riitä mihinkään. Ei saatana.

Windowsin cleanup (joku järjestely suomenkielisissä) lupasi että pakkaamalla wanhat tiedostot, säästetään tilaa 220 megaa. No hitto, siitä taas vähän pois. No, pakkauksen loputtua huomaan että C-asemalla on sata megaa vähemmän tilaa. Kylläpä on vitun laadukkaita softia.

EA:n supportti ei paljon auta, se haluaa rekisteröitymisiä ja vaikka mitä. Ei kiinnosta rekisteröityä. Tilanne on siis se että ostin pelin, jota en voi enää pelata, kun joku vitun koodarivässykkä ei ymmärrä että ei sinne käyttöjärjestelmälevylle pidä aina väkisin tunkeutua. Serverit päivittyvät kovaa vauhtia, vanhalla versiolla ei paljon pelailla. No yksinään voi pelata. Onpa perkeleen hyvä.

Lähetin EA:n supporttiin mailia, kun löytyi sellainen. Tuskin tulee vastausta tai jos tulee niin jotain tyyliin ’kysyit väärästä paikkaa’. Vituttaa sen verran rankasti, että ei sinänsä väliä. Kuhan saa vähän avautua, niin heti helpottaa. Tai ei heti, mutta kenties joskus.

Civ4 koodaritkin onnistu uuteen hienoon pätsiinsä jonkun bugin puskee ja pätsi vedettin takaisin. Eihän sitä ole taas odotettukaan. Ihanaa kun pelit tehdään niin valmiiksi ennen julkaisua. Ei voisi paljoa enempää taas vituttaa, ainoastaan se, että kone ei enää seuraavalla buutilla käynnisty, kiitos jonkun vitun kiintolevynpakkauksen, voi enää kruunata päivän.

IBM Rationalin tuotteesta Rational Rose Enterprise olisi kyllä kanssa vähän sanomista, mutta sitä jos edes ajattelee niin silmät varmaan pullahtaa päästä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

5 vastausta artikkeliin “Valitusta”

 1. Juha-Mikko avatar

  Pelit kannattaakin ostaa golden deluxe nostalgia-alennuslaarista. Kaikki pätsit tulee mukana, eikä maksakaan paljon. Harvoissa uusissa peleissä on oikeasti mitään uutta grafiikan lisäksi…

 2. Jasmo avatar

  Joo, sama kyllä kävi Taistelussani mielessä. Lopulta päätin lopettaa valittamisen ja ottaa eräs ilmaisohjelma käteen ja muuttaa levyosioiden kokoa. Sain pätsin asennettua. Koitin seurata levytilan kulumista, mutta missään vaiheessa C-aseman levytila ei mennyt oikeastaan yhtään pienemmäksi.. Puhuttelevaa koodausta.

  EA on kyllä firma, johon ei paljon luottoja löydy. Battlefield 2: Special Forcesia piti voida ladata etukäteen netistä, kuten pystyikin, mutta toimintaan sitä ei saa vieläkään, vaikka peliä saa jo kaupoista. Monta onnellista ennakkotilaajaa.

  Itse en tilannut.

 3. Kossu avatar
  Kossu

  Joo kyllä on melko UBIsoftmaista toimintaa. Itsekin sain taistella tuon tilan riittämisen kanssa ja en kyllä minäkään huomannut, että tuo pätsi olisi yhtään tilaa vienyt C: asemalta. Luulisi, että edes windows oli huutanut levytilan loppumisesta kun 40MB sain yli 3GB:n tyhjää.

  Mä oon ollut aina siinä luulossa, että tuo Compress old files kohta meinaa, että vanhat jo pakattuna olevat tiedostot puretaan niitten käyttämisen nopeuttamiseksi. Vielä kun tuon automaattipakkaamisen saisi pois päältä.

 4. Jasmo avatar

  Ai sitäkö se tarkoittaa? Mutta kun se sanoo että levytilaa säästyy? ööP.

 5. Kossu avatar
  Kossu

  Hmm. Saattaapi muuten ollakin noin, että se pakkaa ne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.