Kuinka olet kiinnostava

Blogilistan uusi satunnainen blogi systeemi antaa taas yhden lisäpointin blogien kirjoittamiseen. Tietysti tämä postaus on siihen sävyyn kirjoitettu, että haluaa mahdollisimman paljon näkyvyyttä ja paljon lukijoita. Kaikki eivät ehkä halua. Yleensä kyllä haluavat, mutta yrittävät olla kuuleja, eivätkä myönnä.

Olen muutamaankin otteeseen testannut satunnaista blogia. Lukemistapahtumaa leimaa muutama asia. Katson ulkoasun uudesta blogista, en sen nimeä. Luen nopeasti muutaman rivin ensimmäisestä (ts. viimeisimmästä) viestistä ja ehkä toisestakin. Jos alut ovat mielenkiintoisia, saatan palata ja lukea koko postauksen. Jos koko postaus on mielenkiintoinen, siirryn seuraavaan ja jos sekin on mielenkiintoinen, yleensä lisään blogin suosikkeihini.

Tarkoittaako tämä sitä, että jokaisen lukijakuntaansa kasvattavan kannattaisi aloittaa jokainen blogiviestinsä mahdollisimman ärhäkästi? Oikeasti tämä ei ole mikään uusi juttu. Kirjalliseen viestintään kuuluu, että ydinasiat kirjoitetaan aluksi ja sen jälkeen asiaa syvennetään. Eli mielenkiinto vangitaan ensimmäisillä lauseilla. Tietoa jaetaan jatkossa.

Välillä tuntuu, että jokainen blogin pitäjä julistautuu ammattilaiseksi ja julkaisee milloin mitäkin kuinka kirjoittaa blogeja -neuvoja. Esimerkiksi Media=blogi on niitä julkaissut.

Julistan nyt itsenikin tietäväiseksi ja julkistan kolmen lain kokoelman kirjoittajalle:

  1. Mieti miksi kirjoitat
  2. Mieti kenelle kirjoitat
  3. Mieti kuinka kohdennat tekstisi niille, joille kirjoitat.

Ja taas blogosfääri paranee!

PS. Niin ja äidinkielenopettajat sanovat, että yhden lauseen kappaleita ei saisi käyttää.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.