Nainen ja mies vai mies ja nainen?

Olen sitä mieltä, että naisille ja miehille kuuluu samasta työstä sama palkka. En tunne oloani yhtään sen vaivautuneemmaksi, tulivatpa käskyt naisilta tai miehiltä (jos he ovat pomon asemassa). Mutta minusta tasa-arvoajattelu on aivan vääristynyttä.

Onko tasa-arvoa se, että jokin paikka täytetäänkin pelkästään sukupuolen perusteella, eikä paremmuuden perusteella? Mikä voi olla yhtä tyhmää kuin kiintiöt esimerkiksi työpaikoissa. No sinä olisit vähän parempi kuin tuo toinen, mutta meillä valitettavasti on jo aika monta miestä.. Tietystin naisvaltaisilla aloilla toisinpäin.

Aikaisemmin ei ollut tasa-arvoa. Nainen huolehti kodista ja mies toi leivän kotiin. Eikun hetkinen. Eikö heidän kummankin työpanos ole aivan yhtä tärkeä? Ilman toista ei toisen työpanos auta laisinkaan. En tarkoita sitä, että haluaisin naiset takaisin hellan ääreen, vaan haluan muistuttaa että jokaisen kannattaa tehdä sitä mihin pystyy parhaiten.

Mielenkiintoista on myöskin huomata, että tasa-arvoa on se, kun mies osallistuu kotitöihin, siis tiskailee, siivoilee. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että nainen ottaisi osaa ruohonleikkaukseen, auton huoltoon tai huolloissa käyttämiseen.. Joidenkin naisten mielestä on ärsyttävää kun mies jättää vessan istuimen yläasentoon. D’oh, itsehän he jättävät sen ala-asentoon! Ja kehtaavat vielä valittaa.

Kirjoitin juuri harvinaisen hapuilevaa tekstiä, jossa ei ole oikein punaista lankaa. Muutamia heikosti toisiinsa sidottuja ajatuksia. Tulee mieleen elokuva Grimmin veljekset, jonka kävin katsomassa Tampereella.

Ainiin.. Mitähän ne normaalit kuukautissuojat ovat, kun television kuukautissuojamainoksissa aina verrataan normaaliin kuukautissuojaan tätä uutta superimukykyistä settii ja imee aina viisi kertaa enemmän. Ehkä noita normaaleita suojia tekee joku Tena/Libresse/jne yhteistyöelin, jotta ne voi aina verrata vaan niihin ja ihastella imukykyä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

7 vastausta artikkeliin “Nainen ja mies vai mies ja nainen?”

 1. Mette avatar
  Mette

  Noin historian kannalta muistutan, että hyvin lyhyen aikaa ja hyvin suppeassa yhteiskuntaluokassa nainen huolehti kodista ja mies töistä. Maataloudessa molemmat painoivat työtä otsansa hiessä. Kaupunkien työväenluokassa vaimo todennäköisesti käytti konetta tekstiilitehtaassa tai siivosi jollekin varakkaalle perheelle (tai pyykkäsi) ja mies työskenteli puuseppänä, kivilouhimossa, hevosen ajossa tai missä työskentelikään. Vanhemma tlapset huolehtivat nuoremmsita. Äitiyslomia ei ollut.

 2. Kossu avatar
  Kossu

  Olisi kyllä kivaa nähdä naiset vaihtamassa autoon talvirenkaita. Tasa-arvoa perkele.

 3. Jasmo avatar

  Hyvä tarkennus Mette.

 4. Leena avatar
  Leena

  HAHAHAHHAH. Parasta.

 5. savaaZ avatar
  savaaZ

  Mikä helvetti siinä on, että vessan pytyn kannen kiinnilaittaminen on täysin mahdotonta . Se olisi tasa-arvoa, ***KELE. Oli mies tai nainen, niin aina joutuisi avaamaan sen kannen. Ja jos tiedät ihmisen joka valittaa sen suojuksen asennosta, niin kuuntelepa, mitä hän sanoo tästä ideasta. Ei varmasti toimi.

 6. Jasmo avatar

  Tasa-arvo asioissa taitaa muutenkin päteä se, että kun tasa-arvoa ajetaan, niin se tarkoittaa, mieheltä etuja pois ja naisille lisää ja että miehille työtä lisää ja naisilta pois. Eikö?

 7. Iiris avatar
  Iiris

  Yrität kaunistella kauheasti, mutta ei se sillä parane. Voin sanoa erään sukupuolen edustajana, että itse käsitän tasa-arvon todellakin tasa-arvona, en samoin kuin sinä. Tasa-arvoa on siis tasapuolinen kohtelu molempia sukupuolia kohtaan kaikissa asioissa. Ehkä oma mielipiteesi heijastuu siitä, että naisten tasa-arvosta on paljon enemmän puhetta, koska sitä ei yhäkään ole monissa asioissa saavutettu, toisin kuin miehillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.