Uusia leffoja

Olen viimeaikona ostanut hieman elokuvia. Listan kertymästä löytää täältä.

Olen kerännyt Matt Damonin leffoja jonkin aikaa. Nyt tuli taas pari lisää.

Dogma on elokuva, joka vaikuttaa ihan vaikkapa Terry Pratchetin kirjoittamalta. Ei se taida olla, mutta samanlaista huumoria. Kyseinen leffa tuli pari vuotta sitten televisiosta ja onnistuin nauhoittamaan siitä ainoastaan osan. Kun näin sen alennuksessa cdonissa, päätin pomia talteen.

Toinen Damonin leffa oli Good Will Hunting. Aika monissa elokuvissa Damon esittää jotain nuorta jolla on erityiskykyjä. Tällä kertaa sitten matematiikka sujui. Ehkä Mattin ulkoasu on sellainen, että se sopii tuollaisiin kuvauksiin.

Shaftin uusi painos ei ole juonellisesti ehkä mikään juttu. Mutta Samuel L. Jacksonin überkuulius on hauskaa. Toivottavasti missään lehtiarvostelussa ei elokuvaa ole kutsuttu nyky-yhteiskuntaa peilaavaksi sen vuoksi, että siinä on suurena osana rasismi. Tässä leffassa ei ole Damonia vaan Christian Bale, jonka elokuvia myöskin kerään.

Legendaarisen Michael Mannin ohjaama Collateral on loistava elokuva. Miami Viceä seuranneena ja myöskin Heatin useaan otteeseen katsoneena elokuva tuntuu jotenkin tutulta. Mutta hyvä se on. Tom Cruisella on kyllä parempiakin elokuvia, kuten Minority Report joka on kyllä ehkä mun top5-leffat listalla.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.