Tekijänoikeusfarssi jatkuu

Ihailen tapaa, millä tekijänoikeuslain nykymuodon puolustajat perustelevat omia mielipiteitään. Tai no eivät perustele, vaan hyökkäävät meitä huolestuneita ja valistuneita kansalaisia vastaan. Valitettavasti tarkkaa kirjoituspäivää ei näy, joten ei ole varmaa valehdellaanko tuossa tahallaan vai huolimattomuuttaan. Hyvä [email protected], mistä tiedämme ettei tuo sinun kirjoituksesi ole masinoitu?

Jyrki JJ Kasvi kertoo blogissansa lähettäneensä Karpelalle kyselyn siitä, miksi Opetusministeriö valehteli tekijänoikeuslaista (tekojen rangaistavuudesta) ja miksi tietoja ei ole oikaistu. Itse haluaisin osoittaa muutamaa muutakin kohdetta sormella ja kysyä mediassa, että minkä vuoksi he ovat valehdelleet. Ilmeisesti lobbaamisessa kansanedustajille valehtelu on ok.

Karpela puhuttaa monessa paikassa. Ei oikeastaan sellaista juttua tekijänoikeudesta, jossa Karpelan toimintaa ei ole kysenalaistettu. Jari Vilén (kok) kirjoittaa kokoomuksen sivuilla, että on pettynyt Karpelaan. Kokoomuksen kannattaisi katsoa myös omiin riveihinsä, Zyskowicz on lain kannattaja.

Masinoitu sähköpostikampanja jaksoi naurattaa ensimmäiset päivät, viikonkin ehkä. Mutta eipä naurata enää. Luulimme, että eihän tuota Karpelan juttua kukaan voi ottaa tosissaan. Vaan niin vain on. Tekijänoikeuslain pahimmat lobbaajat haukkuvat kansaa, kun lähettävät noita sähköposteja. Törkeimpiä on viittaukset siihen, että joku todella generoi sähköposteja kaikkiin osoitteisiin. Jos edustajat olisivat vaivautuneet vastaamaan (no, tässä täytyy hieman ymmärtää, sähköposteja on vissiinkin mennyt verrattain paljon..), he olisivat huomanneet että toisessa päässä on kuin onkin ihminen.

Tekisi mieli kirjoittaa Helsinginsanomien yleisönosastolle juttu tuosta masinointiväitteestä, mutta sinne kirjoittavat tuntuvat kaikki olevan jotain fil.toh tai vastaavia. Toisaalta teekkari erottuisi varmaan joukosta.. Julkaisisiko HS sen, on asia erikseen.

Lisään vielä taiteilijan (jussip) näkemyksen tilanteeseen: Kuin kaksi marjaa. Lisää vastaavia löytyy osoitteesta: http://karpela.taukopaikka.com/


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.