Avoin kehitys

Haluan lisätä vielä edelliseen juttuuni softan kehittämisestä jotain.

Kun kehitystä ajetaan avoimen lähdekoodin periaatteella, projektilla täytyy olla silti vankka johto sekä selkeä visio, millainen tuotteesta tehdään. Ihmiset jotka avointa koodia suoltavat, ovat yleensä työskennelleet kauan tietokoneiden kanssa, kenties työskentelvät edelleenkin esimerkiksi sovelluskehittäjänä. He ajattelevat täysin eri tavalla, kuin oletettu (esimerkiksi selaimessa) loppukäyttäjä. Jos vielä projektin johto tippuu sudenkuoppaan ja arvioi koodilahjoituksia (contribute) pelkästään koodin tason perusteella, ollaan pulassa. Omasta mielestäni juurikin Mozilla sai tästä aikoinaan paljon harmia. Myöskin Linuxilla on vaikeuksia profiloitua käytettäväksi juuri tämän seurauksena. Linuxin kehittäjien kohderyhmä ei koskaan ole ollut työpöytäkäyttäjä, vaan toiset kehittäjät ja hakkerit.

Kun valitaan kehitystavaksi avoin kehittäminen tuetaan ohjelmistoa tekevän porukan innovaatioita. Foorumeilla on käynnissä koko ajan brainstorming (kuten myös avoimen lähdekoodin puolella) ja niistä voidaan vetää suuntaviivoja suunnittelijoiden omien visioiden tueksi. Foorumeilta ei siis tule suuntalinjoja (avoin lähdekoodi), vaan tukea suunnittelijoiden omille ideoille (avoin kehittäminen). Tuotteesta tulee alusta loppuun samaa ajatusmaailmaa noudattava, mutta silti yhteisöä palvellaan ja yhteisö saa haluamiaan ominaisuuksia, vaikkei ehkä juuri siinä muodossa kuin haluaisi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.