Liikenne- ja viestintäministeri

Mietitäänpä. Mitä liikenne- ja viestintäministerin pitäisi tietää? No emmehän tiedä edes mitä he ovat asettaneet tavoitteekseen, joten tutustutaan niihin. Liikenne- ja viestintäministeriön sivuilta löytyykin tavoitteita.

Liikenne- ja viestintäministeriö edistää yhteiskunnan toimivuutta ja väestön hyvinvointia huolehtimalla siitä, että kansalaisten ja elinkeinoelämän käytössä on laadukkaat, turvalliset ja edulliset liikenne- ja viestintäyhteydet sekä alan yrityksillä kilpailukykyiset toimintamahdollisuudet.

Lisäksi mainostetaan osaamista.

Asiantuntemus ja ammattitaito ovat liikenne- ja viestintäministeriön toiminnan perusta. Ministeriö tarjoaa edellytyksiä henkilöstölle kehittää jatkuvasti tietojaan ja taitojaan. Johdon ja alaisten välinen vuorovaikutus luo aikaansaavaa toimintaa.

Eli, LVM:ssä edistetään kansalaisten mahdollisuuksia käyttää verkkoa erilaisin tavoin. Tähän he tähtäävät hyvällä asiantuntemuksella.

Mutta. Susanna Huovinen (sdp) valittiin liikenne- ja viestintäministeriksi. Katselin hänen CV:tä. Huovinen on yhteiskuntatieteiden maisteri. Ja siihenpä se koulunkäynti rajoittuukin.

En tarkoita, että kyseinen ministeri tarvitsee tietoa, miten paketit verkossa juoksee, tai että miten luodaan turvallisia ympäristöjä. Mutta nyt valitulla ministerillä ei ole mitään kokemusta kyseisestä alasta. EU:n asiantuntijakokouksessa tuskin on verkostuttu Suomen tietoliikennetoimijoiden kanssa. Nämä verkostot nimenomaa olisivat tärkeitä. Mutta niitä ei ole.

Politiikka on käsittämätöntä. Ei ole ihme, kun suurin osa päätöksistä tehdään kansalisten oikeuksia heikentäen, kun tietoa ei päättäjillä ole ja lobbaajien puheet menevät suoraan omiksi mielipiteiksi.

Jes.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Liikenne- ja viestintäministeri”

  1. savaaz avatar
    savaaz

    Ja sitten nämä ministerit osallistuvat kokouksiin, jossa puhutaan esim. ohjelmistopatenteista. Siellä kuunnellaan, hymyillään vähän ja luullaan, että ollaan selvillä siitä mistä puhutaan. No tää nyt ei välttämättä ihan suoraan liity LVM:n mutta kuitenkin. Jokaisella ministerillä pitäisi olla mukana avustaja, joka ainakin tietäisi, mistä puhutaan. Vähän sama kuin mennyt puolustusministeri puhui pommeista ja pyssyistä.

    perseestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.