Star Wreck

Star Wreck saaga on varmaan useimmille tuttu. Kyseessähän on amatööriteatterina tehty scifi-hupailu, jonka viimeisin osa Star Wreck: In the Pirkinning on valmis nyt. DVD:nä ko. rainaa voi jo ennakkotilata, paketin pitäisi kolahtaa postilaatikkoon syyskuun alussa.

Star Wreck porukka on kiertueella. Aikaisemmin leffa oli jo esitetty avoimelle yleisölle Turussa ja nyt olin itse katsomassa Lappeenrannan esitystä.

Itse menin tilaisuuteen vain hetken mielijohteesta. Kävellessäni paikalle mietin, että katsojia ei varmaan ole kuin 10 lisäkseni. 10, joilla kaikilla Spock-korvat ja vastaava varustus. YO-talolle saapuessani järkytyin. Jonot olivat ulos saakka. Ihmisiä kääntyi takaisin, kun selvisi, että penkit on loppuunmyyty. Päättäväisimmät (mukaanlukien minä) maksoivat silti sisään ja istuivat portailla. Sali, jossa esitys pidettiin oli pieni ja nimilistan perusteella sisälle tuli 130 maksanutta katsojaa.

Olin kyllä katsonut aikaisemmatkin jaksot, mutta mielestäni viimeisimmät eivät olleet olleet enää niin loistavia, kuin ensimmäiset. Odotin viihdyttävää elokuvaa silti. Ja sen todella sain. Elokuvan huumori sopii minulle kuin nyrkki silmään. Kaksimieleisyydet, musta huumori ja muu sekoilu osuu kyllä. Näyttelijöiden nimiä en tiedä muuta kuin Torssosen, mutta muutamien näyttelytyö pisti silmään – hyvällä tavalla.

Erikoistehosteet olivat kyllä hienoja. Tottakai niistä puuttui Hollywood mahtipontisuus, mutta oikeasti ne toimivat paljon paremmin kuin esimerkiksi Star Warsien tehosteet. Star Warsissahan taisteluissa välkkyy ja viuhuu koko ajan, eikä katsoja oikeastaan tiedä mitä tapahtuu. Star Wreckissä oli valittu kuvaustapa hieman toisin ja erikoistehosteet toimivat. Ja ovat hyvännäköisiä.

Kotiin tultuani pistin DVD:n ennakkotilaukseen. Hyvän elokuvan lisäksi saan myös tuettua nuoria uskaliaita hemmoja, joilla riitti viitseliäisyyttä tuohon 7 vuoden urakkaan. Eikä ole välikäsiä.

Mukavaa, että edes joskus voi sanoa Hyvä Suomi!

Edelliset osat ovat kokonaisuudessaan ladattavissa netistä osoitteesta http://www.starwreck.com/oldies/


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Star Wreck”

  1. Mulzi avatar

    Mukavaa että oli mukavaa! Näin järjestäjien mielestä oli hienoa että ihmiset jaksoivat istua myös portailla. Itsekin jouduin sinne kaikessa tungoksessa. Parasta oli tietysti että elokuvasta ja tapahtumasta tykättiin raikuvin aploodein. Virallinen katsojamäärä oli 189 lipun lunastaneiden mukaan.

  2. Jasmo avatar

    Joo, rappuset eivät ehdottomasti olleet minkäänlainen este. Elokuva tarrasi niin hyvin mukaansa, että vaikka seisomaan noustessa (aplodit nääs) tuntuikin siltä, että perseessä ei ole tuntoa, ei sitä elokuvan aikana kerinnyt huomata :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.