Mainokset

Mainokset. Sana mainos saa ilmeisesti ihmisen villiintymään. Internetissä olevat mainokset tuntuvat haittaavan suurta osaa tehosurffaajista. Sen olen ainakin huomannut, kun olen ihmisille, jotka kärsivät Firefoxin joistain ongelmista, ehdottanut Operan käyttöä. Kummastellaan, miksei Operassa ole mitään adblockia. Kun niiden mainosten suodatus on niin tärkeää.

Operassahan ei siksi ole mitään sisäänrakennettua mainostenblokkailua, koska rekisteröimätön versio näyttää itsekin mainoksia. Opera voisi joutua outoon valoon blokatessaa kilpailijoidensa mainokset ja näyttämällä vain omansa.

Itsekin olen joskus kokeillut blokata mainoksia. Silloisella modeemiyhteydellä sivujen latautuminen nopeutui. Nyttemmin tehokkaan tietokoneen ja ADSL-yhteyden vuoksi ei blokkailu enää paljon kiinnosta. Kysymys kuuluu, miksi monille ihmisille mainosten blokkaus on niin tärkeää? Nykyään ruudut ovat isoja, mainokset kehittyneempiä (esim Googlen AdSense) ja yhteydet nopeita. Ärsyttävät popup-mainoksethan blokkaantuvat nykyselaimilla jo muutenkin.

Yleensä surffaaja käy netissä tietyillä sivuilla. On muutama tai useita sivuja joita seurataan aktiivisesti ja joiden keskustelupalstoille tai kommentteihin kirjoitellaan. Eikö ole suorastaan vääryys estää tällaisten sivujen mainostus? Vai onko se niin, että ajatellaan en minä niitä kuitenkaan klikkaisi? Omat kantasivustoni, muutama blogi jne saavat minulta aina silloin tällöin muutaman painalluksen bannereihinsa. Miksi ei? Ei se ole minulta pois.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.