Uutiskatsaus

Tänään on silmieni eteen valtamediasta valunut muutama otsikko, jota haluan hieman kommentoida.

HS: Uusi terrorismin määritelmä viisinkertaisti Yhdysvaltain tilastot. Mieleen tulee heti rallatus: vale, emävale, tilasto. Jotenkin kuulostaa siltä, että Yhdysvallat hakee toimilleen valtuutusta ja hyväksyntää suurentelemalla terrorismin uhkaa. Taas yksi tapa lisää saada ihmiset pelkäämään lisää ja sitä kautta saada rajoitettua yhä enemmän ihmisten oikeuksia. 27% terrorismista tapahtui Irakissa. Irakissa oli sota. Mielestäni on verrattain normaalia, että sodan jälkeen levottomuutta on. Varsinkin kun sodan oikeutus oli mitä oli.

YLE: Ohjelmistopatentti kaatumassa EU:ssa. Jos tämä toteutuu, niin tuntuu kuin oikeus toteutuisi. Mikä määrä lobbausta ohjelmistopatenttien puolesta onkaan tehty. Kähmintää ja muuta epämääräistä (kuten käsittelyn ujuttamista vaikka minkä asian yhteyteen) on ollut niin paljon, että heikompaa hirvittää. Jossain muodossa ohjelmistopatentit olisivat ihan ok, esimerkiksi sulautetuissa järjestelmissä (kuten joku toiminnanohjaus), mutta patenttidirektiivi olisi kattanut vaikka mitä. Hyvä jos kaatuu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.