onDemand-tv

Pohtiessani TV:n katsomistani alkoi ajatukseni pyöriä asioiden ympärillä. Televisiosta ei tosiaan tunnu tulevan mitään katsomisen arvoista silloin kun kerkiäsin sitä katsoa. Siksi minulla onkin paljon DVD-elokuvia. Ja sarjoja. Nyt katsonnassa on Futuraman 1. ja 2. tuotantokausi. Hiljalleen mediassa aletaan ymmärtää tekniikan luomaa mahdollisuutta ohjelmien katsomisen tai kuuntelemiseen juuri silloin, kun se käyttäjälle sopii.

Podcast-buumi on tosiasia. Radiokanavat alkavat tarjota puheohjelmiaan kuulijoille sopiviin aikoihin. Missä viipyy tv-puoli? Olen jo aikaisemminkin maininnut siitä, että tekniikka onDemand-palveluihin elokuvissa ja tv-sarjoissa on olemassa. Enää ei tarvittaisi kuin halua. Myös elokuvia ja sarjoja voidaan (toivottavasti kuitenkin ei) suojata DRM:llä. Miksei palveluja edes pilotoida? Ei ainakaan niin, että tänne olisi mitään siitä kuulunut.

Xboksit ja muut ’mediakeskukset’ voisivat toimia kuten iPod podcastien kanssa. Aina uuden jakson tullessa boksi lataa sen itselleen bittorrent-tekniikkaa käyttäen. Jakso odottaisi katsomista. Veloitus voisi olla kuukausittainen.

Mutta ei. Edunvalvojat ovat niin innoissaan tekijänoikeuksista (ja niiden suojaamisesta), että elämää helpottavien palveluiden kehitys on hidasta. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että 100% onDemand-katselijoista katsoo sarjansa ilmaiseksi. Jos palvelu olisi hyvä ja valikoima kattava, mitään DRM:ää ei edes tarvittaisi. Käytön helppous ajaa muutaman kymmenen dollarin ohi. Jos jättää tv-luvan maksamatta, niin siitä jää jo 15€/kk käytettäväksi parempaan televisioon.

Enää ei tarvittaisi kuin joku, joka tekisi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.