MotoGP

MotoGP on tämän hetken moottoriurheilun niitä harvoja piristysruiskeita. Kisoissa tapahtuu kautta luokkien, tilanteet ovat täpäriä, maailmanmestaruudet ratkeavat myöhään ja kilpailut ovat tasaisia. Piikkiluokassa (125cc) ei kukaan ole voittanut kahta kisaa peräkkäin sitten vuoden 2002. MotoGP on maailman katsotuin moottoriurheilutapahtuma, vaikka yleisesti luullaan formula ykkösen olevan. Mutta formulahan on äärimmäisen tylsää.

Nelonen on ymmärtänyt lähettää MotoGP:tä sentään, tosin enää vain piikkiluokkaa ja loput Nelonen+:lla. Mutta ilman lisämaksua. Kaikki olisi hyvin, mutta yksi asia on todella huonosti. Selostaja. Kommentaattori Matti Kiiveri tietää mistä puhuu. Hän on ajanut kilpaa, toiminut mm. Kallion mekaanikkona ja vaikka mitä. Hänestä ei ole pahaa sanottavaa.

Mutta, Joke Linnamaa. Lainaus Nelosen sivuilta:

Joke Linnamaa on värikäs musiikkipersoona, jolla on omalla alallaan – juontajana ja tiskijukkana – kokemusta ”enemmän kuin lääkäri määrää”. Joke viettääkin peräti 35-vuotistaiteilijajuhlaansa tänä vuonna.

Juontaja ja tiskijukka. Ja nyt selostaa moottoripyöräilyä. Kyllähän niitä helmiä sieltä tulee, kuten viime kisassa: Kuljettaja keulii, eli ajaa eturengas ilmassa … Olen varma että jokainen katsoja tiesi mistä on puhe. Lisäksi hehkutus, myös väärissä paikoissa, yleinen tietämättömyys koko lajista aiheuttaa näppyjä koko Linnamaasta. Onneksi Kiiveri omalla persoonallaan pelastaa paljon. En ymmärrä miksi Nelonen palkkaa jonkun Linnamaan selostamaan pärräilyä. Todennäköisesti eivät ymmärrä itsekään.


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “MotoGP”

 1. Grond avatar
  Grond

  Kävin kattomassa Shanghain radalla sekä F1- että MotoGP -kisat. Näkemäni perusteella ois vaikea uskoa, että MotoGP on näistä katsotumpi; F1-kisa pullisteli katsojia kisapäivänä toisin kuin MotoGP:n jolloin siellä täällä oli kourallinen katsojia. Muita ratoja en oo nähnyt (ja nuo järjestettiin täällä ensimmäistä kertaa) joten uskon rautaisiin faktoihisi :).

  Muutaman kuvankin räpsäisin jos kiinnostaa katsoa:
  http://www.lihavainen.com/antti/gallery/album51

 2. jasmo avatar

  Niin, en tiedä faktojeni tarkkuudesta, eräässä MotoGP-lähetyksessä väitetiin, että moottoriurheilulajeista tämä on suosituin.

 3. huhuilija avatar

  Linnamaan mikamikamika-hehkutus on järkyttävämpää kuin Kyllösen vastaava pahimpina Häkä-huuman aikoina. Toisaalta Linnamaa ei ole tehnyt taustatutkimusta selostustehtäväänsä varten edes Kyllösen vertaa, joten Kiiveri pelastaa paljon Mustakarin/Rosbergin roolissa.

  Kiiveri kommentoi aiemmin MotoGP:tä aivan toisentyyppisen selostajan parina ja tuolloin selostajatiimi toimi huomattavasti sulavammin ja ennenkaikkea asiallisemmin. Muistikuvieni mukaan tuo arvoituksellinen miekkonen selostaa nykyään Urheilukanavalle Superbike-sarjaa(?). Täytyy selvittää hänen nimensä ennen kuin lähetän katkeraa katsojapalautetta Neloselle.

  Siihen asti elän siinä toivossa, että Nelonen päättää oma-aloitteisesti hyllyttää Linnamaan, koska hän ammattitaidottomuudellaan pilaa tämän hetken ehdottomasti parhaan moottoriurheiluviihdepaketin sitten Sennan F1-aikojen (jotka lapsuusmuistot ovat kullanneet).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.