Genie

Katsoin muutama viikko sitten jotain kielitiedeohjelmaa. Siinä haastateltiin jotain alansa ammattilaista, joka mainitsi 13-vuotiaana löydetyn eristyksessä pidetyn lapsen. Laitoin muistiin Genie Los Angeles. Tänään etsin sitten asiasta lisää Googlella. Genie oli pidetty eristyksissä ja hänen liikkumistaan oli rajoitettu hänen 13 ensimmäisen elivuotensa ajan. Kuulostaa kyllä äärimmäisen sairaalta. Hänen isänsä oli halunnut näin tehtävän, syystä jota ei ole saatu selville. Genien ollessa 13 vuotta, otti äitinsä hänet mukaan ja he karkasivat. Näin Genie joutui viranomaisten käsiin. Isän ruumiin vierestä löytyi viesti: Maailma ei ymmärtäisi.

Genie ei osannut puhua, ei seisoa ja niin edelleen. Kuulostaa aika pahalta. Kuitenkin asia kiinnosti minua ja löysin artikkelin Geniestä. Kannattaa tutustua, tavallaan mielenkiintoista, toisaalta taas niin sairasta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.