Autoilu

Helsinginsanomat uutisoi ketjukolareista. Ilmeisesti taas kerran talvi yllätti. Varmasti heitä, jotka ovat omaisiaan menettäneet kolareissa ei paljon kuittailuni lämmitä ja ymmärrän sen, mutta miten eteläsuomessa paukkuu aina? Onhan siellä enemmän liikennettä, mutta jotain olisi tehtävä ihmisten liikennekurin kanssa. Kyllä Suomessa pitää pystyä ajamaan myös talvikelissä, jopa kehnossa talvikelissä. Jos näkyvyys on nolla, niin ajetaan hitaammin. Tosin se ei kiireisen ihmisen luonteeseen sovi ja sitten kun joku ajaa hitaammin, niin perään paukahtelee autoja sitä tahtia, että heikompaa hirvittää. Se hitaammin ajaja vielä joutuu autokasan alle.

Eräs tuttava oli muutama vuosi sitten ajamassa Leville vaihtopäivänä. Vastaan tuli eteläsuomalaisia, joilla hiihtoloma oli juuri loppunut. Ilma oli pilvinen, mitään ei kuitenkaan satanut. Tiessä oli hieman polannetta ja se oli urittunut. Kuitenkin ihan normaali talvikeli, joita alueilla jossa ei suolata eikä ajeta useasti tiekarhulla, näkee. Liikenneradioon soitti eteläsuomalainen kuski, joka oli perheensä kanssa tulossa Leviltä. Keli oli hänen kuvauksensa mukaan kauhea eikä vauhtia voinut pitää yli kuudenkymmenen. Tuttava oli hieman ihmeissään.

Kenties talviajokursseja olisi syytä järjestää ihmisille.

Kuvista päätellen keli ei ole ollut edes NIIN huono.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.