Selaimet

Selainten kehitys on ollut mielenkiintoista katsottavaa. Varsinkin FireFox on räjähdyksenomaisesti kasvattanut käyttäjämääriä viimeisten kuukausien aikana. Itse pidän tätä kehitystä suotavana, koska IE:n selain on jo vanhentunut eikä tue CSS-määreitä lähellekään niin hyvin, kuin pitäisi. Ennen kaikkea yleensä CSS näyttää erilaiselta IE:ssä kuin esimerkiksi FireFoxissa tai Operassa.

Katselin tänään omien sivujeni käyttäjätilastoja. Sivuillani käy kuukausittain vähän yli kaksi tuhatta uniikkia henkilöä. Otos ei ole siis kovin iso. IE ja FireFox on käyttäjämäärissä samoissa, noin 40% kummallakin. Opera tulee kolmantena 10% osuudellaan. Viimeisen 10% jakaa hajaselaimet.

Itse olen yllättynyt ja hieman pettynyt Operan asemaan. Operan pitäisi olla helpommin lähestyttävissä ja selausnautinnon saavuttaminen pitäisi olla helpompaa kuin FireFoxissa. Silti ns. kotikäyttäjät valitsevat FireFoxin. FireFoxista ovat kuulleet äiditkin. Operasta ei juuri kukaan. Vaikka Operaan ei tarvitse hakea erillisiä plugineja ja vaikka siinä on sähköpostit ja nyystimet samassa paketissa kätevästi. Open Source taitaa jyrätä. Ja Operahan on maksullinenkin. Luultavasti juurikin tämä maksullisuus pitää käyttäjäosuuden niin pienenä. Jostain syystä noin 50 pikseliä korkea mainospalkki on käyttäjistä niin iljettävä etteivät halua sitä käyttää. Ja maksaminen ei huvita, kun on ilmainenkin vaihtoehto. Ilmeisesti asia menee jotakuinkin näin. En kyllä itsekään jaksanut katsella tuota mainospalkkia Operassa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Selaimet”

  1. Ari avatar
    Ari

    Täältä tullaan Operalla (8 Beta 1)tilastoihisi. Tuli kokeiltua sitä Firefoxia, mutta en ollut alkuunkaan tyytyväinen (aikaisemmin muutamia vuosia Netscape). Opera on alkutotuttelun (siis oikeastaan M2 sähköpostin totuttelun) jälkeen ehdottomasti se oikea!
    Itsellä yritys jonka laskurin mukaan kävijöistä 75% käyttää IE, Firefox 19% ja Opera kolmantena 2% !!! Ja laskurit nollattu viimeksi syyskuu 2004 joten on suhteellisen tuore tilasto. Sinulla Operan osuutta ilmeisesti nostaa linkkisi näille sivuille Operan foorumilta josta minäkin tänne löysin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.