Web-sivut

Olen tehnyt jo jonkin aikaa web-sivuja. Omaksi ilokseni, kavereille ja työn puolesta. Tykkään hommasta, siinä saa tehtyä nopeasti asioita, jotka ovat heti miljoonien käyttäjien ulottuvissa. Eri asia on se, kuinka moni käyttäjä tulee sivulla vierailemaan.

Ensimmäinen sivu, joka saavutti käviöitä, oli Irc-addiktion testaus, osoitteessa http://www.qkaasu.com/vkk/page.php. Se oli kumouksellista minulle, omalla henkilökohtaisella sivulla kävi yli 1000 uniikkia kävijää päivässä. Myöhemmin sain kerättyä kävijöitä ja julkisuutta aina EFFin sivuilta ja Mikrobitin paperisivuilta lähtien, kun otin kantaa äänitelevyjen kopiosuojaukseen. Sivu löytyy Täältä. Kiinnostusta ei ole kuitenkaan ollut jatkaa sivujen kehitystä, ainakaan juuri nyt. Olin mielestäni kuitenkin hyvällä asialla. Ja kiinnostusta tosiaan löytyy(i).

Työkalut ovat matkassa muuttuneet useaan otteeseen, aluksi tutustuin html:n rakenteisiin Arachnophobia:lla, jota en nyt nopealla googlettamisella edes löytänytkään enää (mutta newachu @ #uutiset(IRCNet) löysi :) ). Sitten siirryin notepadin käyttöön. Se oli hyvä vaihe, opin paljon html-rakenteista. Sitten löysin parempaa. Qkaasu.com jossa juuri nyt olet. Ja php:n opettelu. 1st Page ei ollutkaan enää bleeding edgeä siihen. Täytyi löytää jotain muuta. En muista kuinka, mutta jotenkin löysin EditPlus 2:n. Siinä oli koodin värjäykset myös php:lle. Ja aikaa kului kaksi vuotta. Olin tyytyväinen. Tai kohtuullisen.

Minua sapetti EditPlus 2:ssa se, ettei siinä ollut kunnollista projektinhallintaa, ei minkäänlaista versionhallintaa ja ftp-yhteys oli jotenkin kökkö. Näitä kolmea asiaa kaipasin. Minulle annettiin vinkki, DreamWeaver. En ennen ollut uskonut kyseisen ohjelman voimaan, pidin sitä aivottomana WYSIWYG-ohjelmana. Päätin kuitenkin testata, sivuilta pystyi lataamaan ilmaiseksi 30 päivän testin. Olen käyttänyt nyt 10 päivää. Ohjelma on hemmetin hyvä. Kaikki ominaisuudet mitä EditPlussassa oli, on ja lisäksi projektin hallinta sekä ftp on minun tarpeisiini todella hyvät. Versionhallinta ei ihan potki, mutta sen painoarvo vaatimuksissa oli muutenkin vähäinen. Harmi vaan, että ohjelma maksaa 400 dollaria, eikä minulla ole varaa siihen vaikka dollarin kurssi onkin matalalla. Mutta tiedän, minne satsaan, kunhan saan sen verran rahaa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.