by

Uusin strategia spämmereillä

Spämmereillä on nyt uusi strategia blogeissa ja aika tehokas ja nerokas. Eli ne kopioivat edellisen kommentoijan tekstin ja postaavat sen omanaan, ilman mitään linkkejä, ainoastaan lähettäjän tiedoissa on sitten ilkeä www-osoite. Nyt kun tämä jää minulla moderoitavien jonoon, niin se näyttää ihan järkevältä tekstiltä, jos ei muista kontekstia.

No, minun tapauksessa botit olivat kopioineet minun kirjoittamia kommentteja ja ihmettelin sitten, että kuulostaa jotenkin tutulta. Ja pääsin jäljille.

Mutta jos kyseessä onkin sivusto, jossa on satoja kommentaattoreita päivittäin, tämä voikin olla ihan tehokas menetelmä. Joten, olkaahan blogien ylläpitäjät tarkkoina!

Kommentoi

Comment

  1. Näin on tainnut käydä esim. Heinin kommentille 25.3. postauksessasi, nyt Amyn kopioimana.

  2. Minulla on samoja spammeja, jotka kopioi tekstit. Mutta Akismet estää ne, alkuun luulin vääriksi positiiviksi. Kunnes tajusin, että tuo kommentti kuulostaa jotenkin tutulta, oli ihan minun kirjoitustyylillä… Paljastui roskaksi, nyt olen tarkempi.

  3. @maira, joo niin oli päässyt käymään. Siitäköhän nämä spämmerit sitten innostuivat, kun tänään moderointii odottamassa oli heti paljon spämmiä, jota akismet ei uskalla suoraan rankata roskaksi.

  4. Minulla oli sama tilanne kuin Jyrillä. Onneksi Akismet osaa estää melko tarkasti oikein, niin eivät jää minun riesakseni.