by

Nokia E70 onkin hidas!

Istuin tänään Heikki Partasen diplomityöesityksessä aiheeltaan Benchmarking Symbian OS Smartphones. Hän oli erilaisia testejä hyödyntäen testannut eri laitteiden tehoja. Valikoimassa oli N70, jossa on Symbian 8.1, E70 jossa on Symbian 9.x ja sitten jotain 6630 tms puhelinta, jossa on Symbian 8.0.

Testeissä ilmeni, että esimerkiksi RAM-muistin varaamisessa E70 on todella paljon hitaampi kuin vanhemmat Symbianversiot. Myös ilmeisesti uusi C++ tyylinen try-catch -rakenne on paljon hitaampi kuin Symbianin aiempi Trap Harness.

Testit oli kuitenkin sen verran matalalla tasolla tehty, ettei omat empiiriset kokemukseni korreloi sen kanssa ja Partanen oli samaa mieltä. Verrokkipuhelimiin joita olen käyttänyt vain vähän ja vanhaan 6600 verrattuna E70 on todella nopea.

Kommentoi

Comment

  1. Mielenkiintoinen teoria.
    Tuskin tuota try-catchia kuitenkaan käytetään mihinkään muuhun kuin porttaamisen helpottamiseksi. Trap Harness elää edelleen ja voi hyvin. ;)

    Lisäksi laitetta varmasti hidastaa esim se, että piirrettävää on 4x enemmän.

    Onkos tästä jotain dokumenttia esim pdf-muodossa?

  2. Dippatyö saattaa olla melko tuore, eikä siitä ilmeisesti ainakaan vielä ole mitään dokua.

  3. Osaisiko joku kertoa paljonko tuosta E70:stä löytyy RAM:ia. N70:ssä tais olla 32megaa.